Filmy
Dramy
Ludzie Kina
Premiery kinowe
Premiery DVD
Recenzje
News
Forum
Użytkownicy
Linki
Statystyki
Kontakt
Dram: 68
Ludzie Kina: 2738
Użytkowników: 2049
« < 1 - 2 > »
Otwieram ten temat żeby nie mieszać w temacie o innej tematyce, w tym temacie będę jak sama nazwa wskazuje pisał co i jak z systemem. Jak macie jakieś pomysły to piszcie tutaj lub na PW / maila do mnie lub do Administratorów.
Na chwilę obecną w nowym systemie już działa logowanie, rejestracja, edycja danych użytkownika. Dodawanie ludzi kina.
Oczywiście opcje te są trochę pozmieniane niż jest na obecnym systemie, logowanie będzie się odbywać poprzez podanie swojego adresu e-mail. Każdy użytkownik może wybrać sobie swój język strony w którym będzie chciał ją przeglądać, o ile znajdą się ludzie chętni do przetłumaczenia pliku z tekstami.
Ludzi kina będą dodawać wyznaczone do tego osoby, więc sprawuj się dobrze a może to będziesz TY.
To chyba na razie tyle jak sobie coś przypomnę to dopiszę...
Ostatnio edytowany o 2009-12-20 12:34:02
No ja wiem może za tydzień będzie tak dopracowana że będzie można ją pokazać światu. Ale jak pisałem już wcześniej tam raczej nie ma co wypróbowywać bo na razie będą tylko tam wsadzane filmy i ludzie kina i nic więcej. No oczywiście można już zarejestrować się i pobawić cię swoim kontem. Jedyne co na razie moglibyście zrobić to szukanie jakichkolwiek błędów w pisowni (bo teksty pisałem na szybkiego i mogłem coś przeoczyć albo palce mi się poplątały), oraz błędy w działaniu strony (coś się niepotrzebnie pokazuje, albo coś się nie pokazuje itp.).
Długo się nie odzywałem ale nie bójcie się jestem i pracuję trochę... no może więcej niż trochę :D ale prace idą postaram się zmobilizować i przyśpieszyć pracę i liczę na jakieś wasze koncepcje, piszcie coś czego oczekujecie, co wam się w obecnym systemie nie podoba itp. itd. jak mi się uda zmobilizować to NA PEWNO WERSJE ALFA BĘDZIE MOŻNA URUCHOMIĆ TĄ OCZEKIWANĄ JUŻ OD DAWNA WERSJĘ ALFA :D
Ciekawe czy ktoś z was jeszcze wieży w to że uda się ogarnąć stronę.
Wpadało by napisać jak postępy, bo użytkownicy zaczynaj tracić wiarę:
- w pełni działająca obsługa oddawania, edytowania i przeglądania filmów i ludzi kina,
- dodawanie do ulubionych (ludzi, filmów i dram z podziałem na owe kategorie),
- nie wiem jak to jest teraz na stronie bo nie sprawdzałem, ale system daje jak na razie większe możliwości,
- no i jeszcze raz powtarzam co najważniejsza system jest multi-językowy,
- można komentować filmy i ludzi kina,
- każdy zarejestrowany użytkownik może dodać swój opis filmu który może zostać wybrany jako opis główny filmu i będzie widoczny na głównej stronie filmu,
to chyba wszystko jak zapomniałem o czymś to napiszę i postaram się systematycznie podawać informacje co do przebiegu prac.
Przez ostatni miesiąc miałem problemy z komputerem, ale już jest dostępny, a więc:
W dniu dzisiejszym wprowadziłem kilka poprawek do wyświetlania wyników głosowania na film/osobę kina oraz wyświetlania ulubionych dla filmu/osoby kina.
Ponadto dodałem możliwość zaglądania w ulubione innych użytkowników.
Ha! Standardowo.
Wszystko poszło się walić. Znalazłem nawet programistę ktremu chciałem zapłacić 2000 zł za wykonanie nowej wersji strony a i on przestał się odzywać około 2 tygodnie temu. Powd ? Nie znany...
Pozostaje mi jedno, wziąć się w garść i załatwić to samu. Jak to mwią, chcesz żeby coś było zrobione dobrze ? Zrb to sam.
Wszystkich chętnych do pomocy proszę o kontakt na mj email:
wojciech.okuszko@koreafilm.eu
Praca znajdzie się dla każdego.
Ostatnio edytowany o 2010-12-05 18:18:43
Head Administrator/Głwny Administrator
« < 1 - 2 > »
Aby dodać wiadomośc musisz być zalogowany